Mejeristlauget viser de gamle produktionsformer
Nykærnet smør og oste – lauget fremstiller begge dele og tilbyder smagsprøver til gæsterne til mange af museets arrangementer. De er med deres håndværk og viden med til at fortælle om en vigtig fødevare og følgeindustri til landbruget, nemlig mejeriet. Lauget deltager til mange af museets arrangementer, men de er også forbi museet for at passe ostene: de skal nemlig vendes ind i mellem, mens de modner. I 2023 er det en Gauda-variant, som lauget selv har udviklet, der stille og roligt modner og smager bedre og bedre for hvert arrangement.
Vi vil meget gerne i kontakt med flere, som kender til det gamle mejeristfag, og som gerne vil være med til at formidle de gode historier om faget.
Er du interesseret, eller vil du bare gerne vide lidt mere, er du meget velkommen til at kontakte museumsinspektør Anette Stavensø Møller på telefon 2080 3128 eller via mail: asm@dgmuseum.dk