Madlauget arbejder med historiske opskrifter
Om det er 4000 år gamle opskrifter eller helt nye, så afprøver museets Madlaug dem gerne i Madens Hus. Ofte er det opskrifter, som prøves af som del af et forsknings- eller formidlingsprojekt. I disse år har lauget f.eks. fokus på mad, råvarer og opskrifter fra de seneste 75 år, som en del af arbejdet med museets store signaturudstilling, som åbner i 2025.
Lauget arbejder i de historiske køkkener i Madens Hus, og med adgang til grønt i Den Landbrugsbotaniske Have og biblioteket med de historiske kogebøger, så kan både råvarer, opskrift og køkkenteknologi afstemmes, så det historisk passer til samme periode. Madlauget deltager også i museets aktiviteter og er på den måde med til at sikre muligheden for at gæster kan få smagsprøver og en snak om de historiske opskrifter.
Er du interesseret, eller vil du bare gerne vide lidt mere, er du meget velkommen til at kontakte museumsinspektør Anette Stavensø Møller på telefon 2080 3128 eller via mail: asm@dgmuseum.dk